Všechny regiony |Krnovsko a Opavsko |Nízký Jeseník |Rýmařovsko |Poodří |Hranicko |Moštěnka |Bojkovsko |Horňácko a Ostrožsko
Úvodní stránka
Recepty - ovocná jídla
 

 

Švestková omáčka (, Poodří)

Husa na sušených hruškách (, Poodří)

Varmuža (, Poodří)

Smažená jablka ve sladkém obalu (Denisa, Nízký Jeseník)

Pěna z pečených jablek (Denisa, Rýmařovsko)

Jablková pěna z pečených jablek (Denisa, Nízký Jeseník)

Jablková pěna z čerstvých jablek (Denisa, Nízký Jeseník)

Dva saláty z jablek (Denisa, Rýmařovsko)

Rýžový nákyp s jablky (Denisa, Nízký Jeseník)

Tradiční pecáky (Marie Kopecká, Hranicko)

Kule s jablkem (Paní Ševčíková, Pitín, Bojkovsko)

Šimlena- povidlová máčka pro sekáče sena (Paní Jálová, Pitín, Bojkovsko)

Horký jablečný burčák (, Poodří)

METYA (Recept z knihy Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb Opomíjená jídla a zvyky, Hluk 2011 (str. 32), Horňácko a Ostrožsko)

KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA S OVOCEM (Jaroslav Balaštík, Horňácko a Ostrožsko)

Chamula jako ovocná polévka (Zdenka Škrobánková, Jindřichov 39, Hranicko)

Kdoulové želé (pí. Lubojacká, Hranice, Hranicko)

Léčivý morušový sirup (pí. Lubojacká, Hranice, Hranicko)

Chamula (p. Kulička, Rakov, Hranicko)

 
Švestková omáčka

Složení:máslo, hladká mouka, švestková povidla, skořice, citrónová kůra, kávová lžička rumu, dle chuti cukr
Příprava:Z másla a lžíce hladké mouky si připravíme zásmažku, až má zlatavou barvu vše rozředíme asi 1 l vody a přidáme sklenici švestkových povidel, za občasného míchání povaříme asi 15 min. Dochutíme skořicí, citrónovou kůrou a případně lžičkou rumu. Podle chuti můžeme přidat cukr. Ještě krátce povaříme. Švestkovou omáčku podáváme s brambory a masem.
_____
Zaslal/a: pí. Pírková, Rakov, Hranicko

 

Černa mačka (regionální vánoční pochoutka) (maminka Jirky Krista, Krnovsko a Opavsko)

Vepřové kotlety s jablky (Dáša, Krnovsko a Opavsko)

Jablkový křen (Dáša, Krnovsko a Opavsko)

 

28.6.2012
Spuštění turistického informačního systému, který vám představí zajímavé turistické cíle v tomto regionu, včetně témat týkajících se ovoce nejen na web, ale i ve vašem mobilu.

20.6.2012
Náš projekt se chýlí ke konci, doplňujeme na webu všechny možné informace.

3.5.2012
Dnes jsme pokřtili publikaci Sedm tváří ovocnářství. Je k dostání na všech zúčastněných MAS a ke stažení zde na webu.

 

OBRÁZEK

Ke stažení:

Kniha Sedm Tváří ovocnářství (pdf)
Plakát o projektu (pdf)
Skládačka o projektu (pdf)
Ovocné kvarteto (pdf)

Kniha Ovoce Opavska, Krnovska a Osoblažska(pdf)

Metodiky:
metodika mapování (pdf)
protokol pro zápis krajinných prvků (pdf)
protokol pro zápis krajinných prvků - delší verze vhodná pro zápis aleje, remízku a sadu (pdf)
protokol pro zápis služeb (pdf)

kontakt@ovocne-stezky.cz ∑270385 | ©2011 | webadmin&design