Všechny regiony |Krnovsko a Opavsko |Nízký Jeseník |Rýmařovsko |Poodří |Hranicko |Moštěnka |Bojkovsko |Horňácko a Ostrožsko
Úvodní stránka
Recepty - marmelády, kompoty
 

 

Povidlová omáčka – černá (, Poodří)

Jeřabinová marmeláda s jablky (Denisa, Nízký Jeseník)

Jeřabinový kompot (Denisa, Rýmařovsko)

Jeřabinová marmeláda (Denisa, Rýmařovsko)

Švestkovo-jablečná marmeláda (Koláčková Anna, Moštěnka)

Hrušková povidla (, Poodří)

Švestková povidla (, Poodří)

KOMPOTY STERILOVANÉ V MIKROVLNNÉ TROUBĚ (Jaroslav Balaštík, Horňácko a Ostrožsko)

Zavařené jeřabiny (p. Lubojacká, Hranice, Hranicko)

Jablečný protlak s mrkví (Dáša, Krnovsko a Opavsko)

Kompoty z jádrového ovoce (Dáša, Krnovsko a Opavsko)

Džem z hlohu a rakytníku (Chosé, Krnovsko a Opavsko)

Jablkové pyré (Zdeněk, Krnovsko a Opavsko)

Jablkový kompot (Zdeněk Frélich, Krnovsko a Opavsko)

Jablková povidla (Zdeněk Frélich, Krnovsko a Opavsko)

 

Zavařování

Zavařování je jedním z nejtradičnějších, i když v současných domácnostech již méně častých způsobů konzervace potravin. Probíhá při něm k ohříváním uzavřených sklenic ve vodě nebo páře – dochází k uvaření a pasterizaci pokrmu. (celý článek)

_________
Autor: Pavla Škarková (Krnovsko a Opavsko)

 

Povidla

Další dobrotou, kterou lze připravit z domácí úrody, jsou povidla – rozvařené ovoce zahuštěné pouze odpařením vody do tuhé konzistence. (celý článek)

_________
Autor: Pavla Škarková (Krnovsko a Opavsko)

 

Marmelády a džemy

Marmeláda je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením z ovoce a využívá se jako doplněk jídla, či na mazání na pečivo a sladké pokrmy. Marmeláda se často zaměňuje za džem, ale džem je řidší... (celý článek)

_________
Autor: Pavla Škarková (Krnovsko a Opavsko)

 

28.6.2012
Spuštění turistického informačního systému, který vám představí zajímavé turistické cíle v tomto regionu, včetně témat týkajících se ovoce nejen na web, ale i ve vašem mobilu.

20.6.2012
Náš projekt se chýlí ke konci, doplňujeme na webu všechny možné informace.

3.5.2012
Dnes jsme pokřtili publikaci Sedm tváří ovocnářství. Je k dostání na všech zúčastněných MAS a ke stažení zde na webu.

 

OBRÁZEK

Ke stažení:

Kniha Sedm Tváří ovocnářství (pdf)
Plakát o projektu (pdf)
Skládačka o projektu (pdf)
Ovocné kvarteto (pdf)

Kniha Ovoce Opavska, Krnovska a Osoblažska(pdf)

Metodiky:
metodika mapování (pdf)
protokol pro zápis krajinných prvků (pdf)
protokol pro zápis krajinných prvků - delší verze vhodná pro zápis aleje, remízku a sadu (pdf)
protokol pro zápis služeb (pdf)

kontakt@ovocne-stezky.cz ∑268108 | ©2011 | webadmin&design