Všechny regiony |Krnovsko a Opavsko |Nízký Jeseník |Rýmařovsko |Poodří |Hranicko |Moštěnka |Bojkovsko |Horňácko a Ostrožsko
Úvodní stránka
Návody a doporučení - skladování
 

 

Na co dbát při skladování ovoce

Skladování celého ovoce je i při volbě vhodné zimní odrůdy a vhodných skladovacích prostor nejméně trvanlivým způsobem uchování. Ovoce časem přirozeně podléhá zkáze. I po utržení plody zůstávají živým organismem, který dýchá, spotřebovává kyslík a zásobní látky, uvolňuje CO2, teplo, vodu, těkavé látky. (celý článek)

_________
Autor: Petr Chroust (Krnovsko a Opavsko)

 

Mražení

Mražení ovoce (na méně než -18°C) je velice rychlé, účinné a efektivní, nejšetrnější k vitamínu C, ale v domácích podmínkách brzy narazíme na omezení vyplývající z velikostí mrazáku. (celý článek)

_________
Autor: Petr Chroust (Krnovsko a Opavsko)

 

Blanšírování

Před samotným zpracováním, ať již jde o sušení, kompotování či mražení, se v některých případech ovoce předpřipravuje tzv. blanšírováním – tzn. předvaření, spaření či propaření. (celý článek)

_________
Autor: Petr Chroust (Krnovsko a Opavsko)

 

28.6.2012
Spuštění turistického informačního systému, který vám představí zajímavé turistické cíle v tomto regionu, včetně témat týkajících se ovoce nejen na web, ale i ve vašem mobilu.

20.6.2012
Náš projekt se chýlí ke konci, doplňujeme na webu všechny možné informace.

3.5.2012
Dnes jsme pokřtili publikaci Sedm tváří ovocnářství. Je k dostání na všech zúčastněných MAS a ke stažení zde na webu.

 

OBRÁZEK

Ke stažení:

Kniha Sedm Tváří ovocnářství (pdf)
Plakát o projektu (pdf)
Skládačka o projektu (pdf)
Ovocné kvarteto (pdf)

Kniha Ovoce Opavska, Krnovska a Osoblažska(pdf)

Metodiky:
metodika mapování (pdf)
protokol pro zápis krajinných prvků (pdf)
protokol pro zápis krajinných prvků - delší verze vhodná pro zápis aleje, remízku a sadu (pdf)
protokol pro zápis služeb (pdf)

kontakt@ovocne-stezky.cz ∑268109 | ©2011 | webadmin&design